Ontstaan van XY

Onze 'origin' story heeft een heel duidelijk begin, maar er is nog geen sprake van een midden en al helemaal niet van een eind... We're just getting started.

XY Solutions Group fungeert als hoofdkantoor voor een collectief van bedrijven. De huidige samenstelling van bedrijven: XY Marketing Solutions (XYMS), XY Legal Solutions (XYLS), XY Commerce Solutions (XYCS) en XY Educational Solutions (XYES). Deze bedrijven zijn dagelijks bezig met het leveren van zakelijke diensten om hun klanten te helpen bij hun digitale evolutie.

Alle XY-bedrijven hebben, naast gezamenlijke leefregels en belangen, een sterke verbinding met digitalisering. Toch hebben zij de autonomie om hun eigen bedrijfsstrategie te ontwikkelen en uit te voeren. We stellen de XY-bedrijven graag één-voor-één voor.

Er was eens…

Het begon allemaal met XY Marketing Solutions in 2014. Toen Xander en Yoram in 2013 tijdens een studieproject ontdekte dat hun intellect – net als de eerste letter van hun voornamen – goed op elkaar aansloot, begonnen zij met het toepassen van hun bedrijfskundige kennis op de mkb-praktijk. Toen al met het idee om het midden- en kleinbedrijf in Nederland te helpen met digitalisering en online groeien. Al gebruikten zij toen de term online marketing vrij vaak, was het werk dat Xander en Yoram deden eigenlijk veel breder dan dat. Zo waren zij betrokken bij het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid over sales, hr, operations, communicatie en financiën.

Toen al zagen zij in dat mkb-ondernemingen gebaat zijn bij een blik van buitenaf. Het was een paar jaar later en vele klantcases verder dat we inzagen dat er een geloofwaardigheidsprobleem was. ‘Hoe is het nou dat een stel marketingjongens ons nu adviseren over onze juridische en financiële situatie?’ Ondanks het feit dat de XYMS-collega’s prima in staat zijn om advies te geven over andere dingen dan marketing – het zijn immers bedrijfskundigen – kwamen we tot de conclusie dat het anders moest. We hebben, naast een uitdaging met geloofwaardigheid, een uitdaging met de perceptie van ‘marketing’. Veel ondernemers en bestuurders zien ‘Marketing’ als synoniem voor ‘promotie’, terwijl het veel meer is dan dat. Daardoor werd het groepsidee geboren. De ondernemersdrift van Xander en Yoram was niet te stuiten en door hun visie op ondernemerschap en waardecreatie, te combineren met vakinhoudelijke specialisme hadden ze iets moois in handen.

Het was in 2018 dat de AVG (of GDPR) ingevoerd werd in de Europese Unie toen Xander en Yoram zagen dat mkb-ondernemingen hierdoor zowel kansen als bedreigingen erbij kregen. Met gevolg dat XY Legal Solutions werd opgericht in 2018 in nauwe samenwerking met mr. Steven Vrolijk.

XY Solutions Group

XYSG fungeert zoals gezegd als hoofdkantoor en zoekt naar synergie en schaalvoordelen voor de XY-bedrijven. Centraal beleid, branding, werving en selectie van collega’s en inkoopprocessen worden gedaan vanuit XYSG. Daarnaast organiseert XYSG de speciale XY-programma’s XY Dialogue, XY Develops en XY Gives. XY Solutions Group wordt bestuurt door Yoram Roemersma.

De stip op de horizon

De komende jaren blijft de groep groeien; zowel in de diepte als in de breedte. We hebben een aantal nieuwe takken op het oog, en zijn altijd op zoek naar een bijzondere plek op de markt. Ben jij een ondernemer met een idee dat perfect past binnen de XY Solutions Group? Of heb je al een lopende onderneming en geloof je dat een deelname aan de groep versterkend werkt voor het geheel? Laat het ons dan weten. We zijn benieuwd naar het verhaal!

Neem contact met ons op

    Wil jij onderdeel worden van XY Solutions Group als ondernemer, leverancier of medewerker? Laat het dan vooral weten. We zijn altijd op zoek naar versterkende factoren.

    • Binnen 2 dagen een reactie
    • Samen komen we verder
    • Er is altijd ruimte voor groei