XY Commerce Solutions en haar succes

E-commerce en opschalen

Als we het hebben over e-commerce, hebben we het over het kopen en verkopen van goederen en diensten via het internet. Tegenwoordig kan bijna alles wel gekocht worden via internet en het is daarom ook echt een goede aanvulling op (en soms zelfs vervanging van) klassieke stenen winkels. Sinds we met z’n allen toegang hebben tot het internet via onze smartphones is de wereld van e-commerce enorm toegenomen. Door digitalisering en globalisatie hebben ondernemers een enorme markt tot hun beschikking – mits ze e-commerce goed in weten te zetten. En dat is stiekem helemaal niet zo gemakkelijk als weleens gezegd wordt. Natuurlijk kun je met een webwinkel in Shopify of WooCommerce een eind komen, maar om een écht gezond businessmodel te hebben heb je schaal nodig. En dat is nou net de kunst. XY Commerce Solutions helpt daarbij.

Onze ervaring met e-commerce

XY Commerce Solutions (XYCS) is de organisatie waaruit we onze expertise over webwinkels, e-commerce platformen, logistiek, import en export delen. Thema’s als: het vinden van product-marktcombinaties, digitale marketing, magazijninrichting en de belastingdienst. Maar ook orderpicken, klantenservice en andere logistieke vragen. Je kunt er bij ons voor terecht.

Sinds 2014 heeft XY ervaring met e-commerce en alles wat daarbij komt kijken. Als kers op de taart zijn we in 2020 begonnen met onze eigen webshop.

Binnen enkele maanden genereerden we € 1 miljoen omzet

Ontstaan van XYCS

In de zomer van 2020 namen we de stap om onze kennis in de praktijk te brengen door zelf een webshop te starten. Na jaren gewerkt te hebben voor e-commerce klanten hebben we onze visie op online aankopen, digitale marktplaatsen en het logistieke proces erachter verwerkt in XY Commerce Solutions.

Al snel werden successen geboekt: binnen enkele maanden ging XYCS van 0 euro omzet richting de 1 miljoen euro omzet. In 2021 hebben we ongeveer 50.000 pakketten verwerkt, hebben we gemiddeld een 8.6 als klantbeoordeling, en maken we gezonde winsten waarmee we de operatie kunnen laten groeien. Een mooie bijkomstigheid is dat we nieuwe banen creëren. We importeren goederen vanuit de hele wereld; van kleine pakketjes tot hele zeecontainers – vanuit China, India en EU-landen.

Waar kan XYCS jou mee helpen?

XYCS is een plek waar je terecht kunt als je advies en ondersteuning wenst bij jouw e-commerceproject. Voor onderstaande vragen en themahelpen we je graag verder:

  • (Door)groeimogelijkheden in binnen- en buitenland;  
  • Vragen over Bol.com, Amazon of andere marktplatformen; 
  • Onderzoeksmethoden om jouw magazijn efficiënter in te delen; 
  • Hulp bij het berekenen van een kostprijs en andere cijfertjes; 
  • BTW in binnen en buiten de EU; 
  • Investerings- en groeiplannen en hoe je die moet financieren; 
  • De beste manieren om iets uit het (Verre) Oosten te importeren naar Nederland; 
  • Logistieke processen uitbesteden of zelf doen; 
  • Hoe jij je moet onderscheiden van de concurrent; 
  • Hoe je orderpickers en klantenservicemedewerkers moet aansturen.

Benieuwd naar wat XY Commerce Solutions voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek met een van onze e-commerce specialisten.

Contact